Exploatare fosa septica

Demarajul digestiei anaerobice in cazul unei fose septice poate fi foarte lent. O idee buna este „insamantarea” cu putin noroi prelevat de la o alta fosa septica care functioneaza de catva timp. Se asigura prin acest procedeu prezenta microorganismelor necesare, respectiv demarajul rapid al procesului de digestie.

Este necesar a se proceda la inspectii regulate pentru verificarea momentului cand trebuie sa aibe loc vidanjarea, pentru a verifica nivelel de lichid si pentru a verifica daca piesele de intrare si iesire nu sunt colmatate. O regula simpla este ca vidanjarea sa se faca atunci cand depozitul de noroi ocupa intre o treime si o jumatate din adancimea totala.
Cel mai bun mod de a vidanja o fosa septica este prin utilizarea serviciilor unui vidanjor autorizat, care foloseste o cisterna capabila sa aspire continutul fosei. Daca continutul de noroi de pe fund s-a intarit, se va actiona eliberarea acestuia cu o matura cu coada. Se va avea grija ca la vidanjare noroiul sa nu fie raspandit in jur deoarece contine si materii fecaloide proaspete cu toate riscurile de infectie ce decurg de aici.

In principiu vidanjarea trebuie asigurata cel putin la 4 ani. Cel mai indicat este de asemenea ca vidanjarea sa nu fie totala, respectiv sa mai ramana in primul compartiment aproximativ 10% din noroi, acesta urmand sa asigure reinceperea rapida a procesului de digestie.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.